2018. febr. 16.

Mire figyelj első vásárlásnál?

Tapasztalt wish vásárló vagyok, aki túl van jó pár rendelésen (100 fölött). Ha ismét első vásárló lennék, én ezt tanácsolnám magamnak.
1. Ha megoldható, telefonra vagy tabletre letölteném az alkalmazást, mivel így kedvezményeket tudok igénybe venni. Az alkalmazás letöltésének menetét itt írtam le. 

2. Első vásárlásomkor felhasználnék egy promóciós kódot, amellyel kedvezményt kapok. Több infóért katt ide.



Wish: CDZYJPTM
 Mama Wish: CFDGSFSV
Home Wish: CFDGZQMT
Geek: CFDKXWNC

cute: CFDLBTPT

3. Alaposan megnézném az árakat. Mindig a legolcsóbb árat írják a főoldalra. Ha rányomok a vásárlásra, akkor látom meg az igazi árát. Mérettől és színtől is függ az adott termék ára.

Ennél a képnél azt lehet megfigyelni, hogy Xl-es méretben már nem 2333 Ft, hanem 3110 Ft.






Itt azt lehet látni, hogy az a sátorszett, ami a képen van, az a 4-es kódú. A 3629 Ft-os az csak egy darab részre vonatkozik, a 3 részes ára 8500 valamennyi Ft + postaköltség.


4. Mindennek külön van postaköltsége! Ha 5 pár zoknit veszek, akkor kifizetem az 5 pár zokni árát és 5 postaköltséget! A postaköltség a termék rejtett ára! Itt nem lehet spórolni, hogy írok az eladónak, hogy egy csomagban küldje, és akkor csak 1 postaköltséget fizetek. Lehet, hogy egy csomagban érkezik, de a postaköltséget termékenként kell kifizetni. (Szerintem így is olcsó sok minden postaköltséggel együtt!)
4x postaköltség

5. A ruháknál érdemes használni a mérettáblázatot, ami a termék képeinél van vagy a leírásban. Lemérhetem a saját ruháimat, és az alapján rendelek. Megnézem a ruha értékeléseit, hány csillagot kapott, illetve a vásárlói fotókat. Egy M-es méret jelenthet XS-s méretet, de XL-t is. Hasznos centikben gondolkodni. Elolvasom, miből is van pontosan, sok ruha műszálas.

6. A leírást alaposan érdemes elolvasni! A kép lehet, hogy mást mutat, mint amit hinni akarok. A legelső kép lehet csalogató, hiszen fel akarják rá hívni a figyelmedet, hogy arra kattints a sok közül. Hasznos lehet a google fordítót használni, ha nem értesz angolul.
Ha megnézed a termék képeit, láthatod, hogy van 45 cm-es ilyen legó tartó szőnyeg, és azt árulják 260 Ft-ért + PK. A leírásban szerepel, hogy 45 cm-es, nem pedig az első képen látható 1,5 méter átmérőjű!


Itt például azt láthatod, hogy az egy darabos termék drágább, mint a 10 darabos. Ezért érdemes mindig megnézni a leírást, hogy mi az, amit rendelsz! A drágább nem feltétlenül jelenti, hogy jobb, több!

7. Megnézem a termék, a bolt értékelését, és onnan vásárolok, ahol legalább négy csillagot kapott a termék minél több vásárlótól. Illetve megnézem a vásárlók által feltöltött képeket is, ez alapján döntök.
8. Az ingyenes termékek, amelynél csak a postaköltséget kell kifizetnem, benne van a termék ára a postaköltségben. Néha drágább is. Érdemes résen lenni.
Ennél a két terméknél látható, hogy ingyenesen, postaköltséggel ugyanannyi, mint amúgy. :D

9. Hasznos tudni, hogy 22 Euró felett Magyarországon áfát kell fizetni, ha fennakad a vámon. Főleg telefonokat, tableteket, meg ilyen kütyüket szúrnak ki. Ezzel nincs tapasztalatom. (22 Euró egy csomagra érvényes.) Nekem nem vámoltak még csomagomat, de nem is rendeltem őrült összegekért. Játékokat, ruhákat szoktam, cipőket, meg kreatív cuccokat.
10. Dombornyomott bankkártyával tudok vásárolni Magyarországon, van paypal fizetési lehetőség is. Rögtön levonják a kártyáról a pénzt. Utánvétel nincs ebben az országban. (Máshol igen.) A Maestro-s kártyát sajnos nem fogadja el sokaknak. A kártyás vásárláshoz segítség itt.   Paypal fizetéshez át kell állítani a pénznemet, itt tudod megnézni, hogyan. Hasznos tudni, hogy mindig dollárban fizetsz! Mindegy, hogy milyen pénznemben nézed az oldalon. A kártyádról annak megfelelő Ft-ot vonnak le. A bankodtól is függ, hogy mekkora árfolyamon váltja a dollárt.

11. Fizetés előtt alaposan átnézem a rendelt termékeket, és annak árait, hogy biztos úgy legyen, ahogy gondoltam.

12. Beírom a promóciós kódot, hogy olcsóbban vásárolhassak.




Wish: CDZYJPTM
 Mama Wish: CFDGSFSV
Home Wish: CFDGZQMT
Geek: CFDKXWNC
cute: CFDLBTPT
Wish tartalomjegyzék: https://rendelgetek.blogspot.com/p/tartalomjegyzek.html



13. Megadom a szállítási adatokat, és a fizetési adatokat. Ha szükséges, segítség itt.
14. Megrendelés után van egy kis átfutási idő. Ha véletlen rendeltem meg, akkor még tudom törölni a rendelést. Ilyenkor visszaküldik a pénzt. Sokszor nem kapsz róla értesítést, hanem a tranzakciót törlik, mintha meg sem történt volna.
15. A postázási adatokat pár óra elteltéig tudod módosítani. Nagyon hasznos odafigyelni, hogy jó címet adj meg. Országot viszont nem lehet módosítani, ilyenkor az egész rendelést kell törölni.
16. Én ki szoktam törölni a fizetési adatokat fizetés után. Én így tartom biztonságosnak. Infó, hogyan tudod, itt.
17. Boldogan várom a postást. :D Bizonyos helyeken értesítőt dob be, máshol kiszállítják a csomagot. Hasznos tudni, hogy a magyar posta szállítja ki. Nem kapsz róla értesítést, hogy mikor hozzák ki. A wish nyomkövető rendszerére nem lehet adni! Van, hogy azt mutatja, hogy Kínában van még, de én már a kezemben szorongatom, máskor meg azt írja, megérkezett az országba, és csak hét múlva kapom meg. Amíg nem telik le a szállítási határidő, addig érdemes boldogan várni a csomagot, és nem foglalkozni a nyomkövető rendszerrel
Ha azt írja, kiléptél a boltból, az azt jelenti, hogy a termék lépett ki a boltból, vagyis úton van hozzád. Csak rossz a fordítás.


18. Ha nem érkezik meg, írni lehet az ügyfélszolgálatnak. (Hasznos lehet bemenni a postára megérdeklődni, van-e esetleg ott egy csomag a nevedre, lehet, hogy a papírja elkallódott.) Ha a kitolt határidőre sem ér oda, visszafizetik az árát.

19. Ha törötten érkezik az áru, ha nem azt kapod, ami a leírásban szerepel, akkor érdemes írni az ügyfélszolgálatnak, fényképet készíteni, s elküldeni. Visszafizetik az árát. Én eddig az összes rendelésemből két szőnyegnek kértem vissza az árát, mert fél méterrel volt kisebb, mint ami a leírásban szerepelt. Zokszó nélkül visszaküldték a termék árát.

20. Hasznos értékelést készíteni, és fényképet beküldeni a termékről, hogy mások is lássák, milyen a termék valójában. Ezért pontokat is kapsz.

Nem szeretnél a szállításra várni? Nem szeretnél szállítási költséget fizetni? Akkor ez a poszt érdekelhet: Wish termék szállítási díj és várakozás nélkül

Hasznos volt számodra ez a bejegyzés? Támogatásodat kifejezheted a blogon megjelenő hasznos információkkal kapcsolatban, ha első vásárlásnál felhasználod a promóciós kódomat. Te is jól jársz, mert kb. 3000 Ft vásárlásnál 1500 Ft kedvezményt kapsz. (A pontos összeget a wish applikációban találod.) A promóciós kódokról még itt tudsz informálódni, kattints ide. Ha még hezitálsz, hogy belemerj-e vágni, elmesélem, én hogy kezdtem. Kattints ide. :)
Wish: CDZYJPTM
Mama Wish: CFDGSFSV
Home Wish: CFDGZQMT
Geek: CFDKXWNC
cute: CFDLBTPT
Amit érdemes tudnod, hogy mostanában a Covid miatt késések szoktak előfordulni, illetve meghosszabbíthatják a kiszállítási időt. Szóval ha neked extra gyorsan szükséged van valamire, máshol érdemes vásárolnod. Én olyanokat szoktam rendelni, amelyek ráérnek számomra.

Van egy facebook csoportunk is, gyere és kérdezz bátran: https://www.facebook.com/groups/wishturi/

Wish tartalomjegyzék: https://rendelgetek.blogspot.com/p/tartalomjegyzek.html



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése