2018. febr. 16.

Áfa nélkül? Mit jelent ez a Wish-en?

Ez a poszt két éve készült, azóta lehet, hogy változtak a benne lévő adatok. 

A Wish több helyen is emlékeztet arra, hogy a terméknek az Áfa nélküli árát tünteti fel. Ez mit jelent pontosan? Hol kell Áfát fizetni? 


Itt láthatod például:




A Wishen a gyakori kérdéseknél találhatsz az Áfa kérdésére választ:






Annak az országnak az Áfája, vámja érvényes a csomagodra, ahova rendeled. Itt olvashatsz erről bővebben: https://www.posta.hu/static/internet/download/Maganszemelyek_vamkezeles120101.pdf
Nagyon röviden összefoglalva a Wish-ről rendelt termék: *
  • 22 Euró értékig Áfamentes (A postaköltség is beletartozik!)
  • 22,1-150 Euró értékig 27% Áfa terheli a küldeményt.
  • 150,1- 1000 Euró között Vámtarifát+Áfát kell fizetni.
  • *a vámkezelés értékhatárai változhattak az idő folyamán, és lehet, hogy már nem aktuálisak
     
    Mit jelent ez magyarul?
    Ha az Áfa határ fölötti értékű terméket rendelsz, akkor fogsz egy sms értesítést kapni, hogy Áfa köteles csomagod érkezett, emiatt néhány adatot be kell szolgáltatnod. Részletesen leírják, mit kell csinálnod. Érdemes a megadott e-mail címre elküldeni csatolt fájlként a dolgokat, hogy minél hamarabb megkapd a rendelt holmidat. Kapsz egy levelet is, amin szintén részletesen leírják, mit kell tenned. Ha nem foglalkozol vele, visszaküldik a csomagot.
    Ha a postát bízod meg az ügyintézéssel, annak díja 3000 Ft körüli, és a csomagod értéke után fizeted még az Áfát. 
    Hasznos volt számodra ez a bejegyzés? Támogatásodat kifejezheted a blogon megjelenő hasznos információkkal kapcsolatban, ha első vásárlásnál felhasználod a promóciós kódomat. Te is jól jársz, mert kb. 3000 Ft vásárlásnál 1500 Ft kedvezményt kapsz. (A pontos összeget a wish applikációban találod.) A promóciós kódokról még itt tudsz informálódni, kattints ide. Ha még hezitálsz, hogy belemerj-e vágni, elmesélem, én hogy kezdtem. Kattints ide. :)
    Wish: KYBYVWM
    Mama Wish: CFDGSFSV
    Home Wish: CFDGZQMT
    Geek: CFDKXWNC
    cute: CFDLBTPT
    Amit érdemes tudnod, hogy mostanában a Covid miatt késések szoktak előfordulni, illetve meghosszabbíthatják a kiszállítási időt. Szóval ha neked extra gyorsan szükséged van valamire, máshol érdemes vásárolnod. Én olyanokat szoktam rendelni, amelyek ráérnek számomra.

    Van egy facebook csoportunk is, gyere és kérdezz bátran: https://www.facebook.com/groups/wishturi/

    Wish tartalomjegyzék: https://rendelgetek.blogspot.com/p/tartalomjegyzek.html
Nem szeretnél a szállításra várni? Nem szeretnél szállítási költséget fizetni? Akkor ez a poszt érdekelhet: Wish termék szállítási díj és várakozás nélkül

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése